Medicinos centras NORTHWAY Mes Facebooke LinkedIn Mes G+ Youtube kanalas
EN LT

Padidėjusio jautrumo maistui testas (įprastai vadinamas „Maisto netoleravimo testas“)

Manoma, kad daug žmonių kenčia nuo padidėjusio jautrumo maistui to net nežinodami.

Suvartojęs netinkančių maisto produktų, po kelių valandų ar net dienų žmogus gali pasijusti prastai. Tuomet rekomenduojamas padidėjusio jautrumo maistui tyrimas ImuPro.

Padidėjusio jautrumo maistui testas ImuPro – tai lėtinės alergijos maistui (III tipo) tyrimas iš kraujo, kurio metu nustatomi Imunoglobulinai G (IgG). Moksliniais tyrimais įrodyta, kad IgG su maisto medžiagomis sudaro imuninius kompleksus, kurie trikdo normalią organizmo veiklą. Ilgainiui toks organizmo veiklos apsunkinimas gali virsti lėtine uždegimine būsena ir pasireikšti daugeliu problemų tokių, kaip nuolatiniai virškinimo sutrikimai (susikaupusios dujos, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, dirgliosios žarnos sindromas, galvos skausmai (net migrena), odos ligos (niežulys, neurodermatitas, žvynelinė, jaunatviški spuogai), lėtinis nuovargis, nutukimas, bloga nuotaika, depresija.

Tyrimo metu ištiriami maisto produktai ir maisto priedai, kuriems organizmas gali būti jautrus. Remiantis ImuPro kraujo tyrimo rezultatu, pacientui sudaromas individualus mitybos planas.

Tyrimą galima atlikti vaikams. Imunoglobulinai G pradeda formuotis apie antrus gyvenimo metus, tad jei mama maitina kūdikį tik krūtimi, norint ištirti vaiką iki 2 metų, galima tirti mamos kraują (motinos ir vaiko IgG vienodi).

Tyrimo rezultato neįtakoja paciento būklė (temperatūra, uždegimas, makiažas, vartotas maistas ir kt.). Pacientui paimamas kraujas iš venos ir siunčiamas į laboratoriją, kurioje ištiriamas imunoglobulino G kiekis.